Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019

Game of Thrones : Πέντε νέα πράγματα που μάθαμε για την prequel σειρά

Τα γυρίσματα του prequel σόου του Game of Thrones έχουν ξεκινήσει αισίως εδώ και μερικές εβδομάδες στο γνώριμο μέρος της Βόρειας Ιρλανδίας. Τώρα μέσα από ένα νέο αποκλειστικό αφιέρωμα του Entertainment Weekly, βγήκαν στο φως πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες.


Συγκεκριμένα, μίλησαν με τον George R.R. Martin ο οποίος ήταν λαλίστατος στις απαντήσεις του για τη σειρά που θα διαδραματίζεται περίπου 5.000 χρόνια πριν το GoT και χρέη showrunner έχει αναλάβει η Jane Goldman. Το Westeros εκείνη την περίοδο ήταν ένα εντελώς διαφορετικό μέρος, χωρίς Targaryens και τους δράκους τους, αλλά με την παρουσία των White Walkers.

1. Σχεδόν 100 βασίλεια απαρτίζουν το Westeros στο prequel:
"Είχαμε να κάνουμε με τα Επτά Βασίλεια του Westeros. Όμως εάν πάτε πιο πίσω στο χρόνο υπήρχαν εννέα και άλλοτε 12 βασίλεια, μέχρι σε ένα σημείο όπου υπήρχαν εκατοντάδες μικρά βασίλεια. Σε αυτήν την περίοδο βρισκόμαστε" αποκάλυψε ο Martin. Θα είναι μια εντελώς χαοτική, άνομη και επικίνδυνη περίοδο της ιστορίας, κάτι σαν την Άγρια Δύση του Westeros.

2. Θα δούμε τους αρχαίους Starks και τους ανταρόλυκους.
Η αγέλη ξέρει να επιβιώνει. Το απέδειξε άλλωστε και στην τελευταία σεζόν του Game of Thrones. Είναι λογικό να υφίστανται ο μεγάλος οίκος των Starks εκείνη την περίοδο. Δεν αποκλείεται να γνωρίσουμε την εποχή του Bran the Builder που έχτισε το Τείχος του Βορρά.

"Προφανώς και θα υπάρχουν οι White Walkers εκεί ή όπως τους λέω εγώ στα βιβλία "Οι Άλλοι". Αυτή θα είναι μια ακόμη πτυχή της σειράς. Θα υπάρχουν επίσης πλάσματα όπως οι ανταρόλυκοι και τα μαμούθ." αποκαλύπτει ο Martin.

3. Θα υπάρχουν όμως οι Lannisters; 
Η εποχή που βρισκόμαστε βρίσκεται πολλά χρόνια πριν την άνοδο των Lannisters, αλλά υπάρχει μια άλλη οικογένεια που είναι οι τωρινοί ένοικοι του Οίκου. Θα γνωρίσουμε το φημισμένο Casterly Rock και τους πρώτους ενοίκους του.
Ο Martin αναφέρει:
Οι Lannisters δεν υφίστανται ακόμα, αλλά το Casterly Rock υπάρχει μια χαρά στη θέση του. Μοιάζει με τον βράχο του Γιβραλτάρ. Στην πραγματικότητα είναι στην κατοχή των Casterlys -όνομα του οποίου υπάρχει μέχρι και την εποχή του Game of Thrones.

Υποτίθεται πως οι Casterlys εκδιώχθηκαν από την κατοικία τους από τον Lann The Clever, μετέπειτα ιδρυτή του Οίκου των Lannister.

4. Νέα στοιχεία για το ανσάμπλ cast
Μια ανσάμπλ ιστορία χρειάζεται και το ανσαμπλ cast της. H σειρά θα έχει ένα γυναικείο πρωταγωνιστικό τρίο των Naomi Watts, Naomi Ackie και Denise Gough. Ο Martin έκανε λόγο πως δεν υπάρχουν Α' ρόλοι ή πρωταγωνιστικοί ρόλοι παρά ένα μεγάλο σύνολο ως cast.

5. Ίσως ο τίτλος να είναι διαφορετικός από αυτόν που περιμένουμε.
Μια τέτοια πρώτη ένδειξη είχαμε από την διαρροή του Bloodmoon. Ο Martin με τον τρόπο του κάνει ένα PR παιχνίδι σχετικά με το πώς θα ονομάζεται η ακόμη ατιτλοφόρητη σειρά. Στο παρελθόν ο συγγραφέας είχε αναφέρει πως θα λέγεται The Long Night, όμως ένας παράγοντας που το αποκλείει είναι η ονομασία του τρίτου επεισοδίου της 8ης σεζόν.
"Άκουσα ότι ίσως το πουν "The Longest Night" που είναι μια εκδοχή που δεν θα έλεγα όχι. Θα ήταν αρκετά καλό όνομα."

Η prequel σειρά του Game of Thrones αναμένεται να κάνει πρεμιέρα κάποια στιγμή μέσα στο 2020, αλλά μέχρι να επισημοποιηθούν όλα αυτά, αυτές οι πληροφορίες θα είναι σαν θησαυρός για τους fans. 

0 comentários:

Δημοσίευση σχολίου