Τρίτη 14 Μαΐου 2019

Το επικό 5ο επεισόδιο του Game of Thrones (χωρίς σπόιλερ)

Δύο μέρες μετά την προβολή του τρίτου επεισοδίου η Εμίλια Κλαρκ βρέθηκε καλεσμένη του Τζίμι Κίμελ.

Κατά την αποφώνηση της παρουσίας της ανέφερε, ξαφνιάζοντας τον παρουσιαστή, ότι τα τρία τελευταία επεισόδια του Game of Thrones είναι τρομερά.



Eστίασε όμως λίγο παραπάνω στο 5ο και έδωσε μεγαλύτερη έμφαση στον χαρακτηρισμό.

Θεωρίες επί θεωριών, αναλύσεις του τι έδειχνε το teaser του πέμπτου επεισοδίου, όλα πήγαν στον κάλαθο των αχρήστων. Τίποτα απ΄αυτά που συμβαίνουν στο προτελευταίο επεισόδιο του Game of Thrones δεν προβλέφθηκε. Τουλάχιστον όχι από πολλούς. 

Τα γεγονότα του τελευταίου κύκλου του Game of Thrones και δη όσα έγιναν τόσο γρήγορα και αναπάντεχα στο τέλος του 4ου επεισοδίου, είχαν δημιουργήσει μονάχα εικασίες κι εκτιμήσεις. Οι βασικές δεν απέχουν απ΄αυτό που θα δείτε, όσοι δεν έχετε δει το χθεσινό επεισόδιο. Αλλά το μέγεθος στο οποίο συμβαίνουν είναι κάτι παραπάνω από σοκαριστικό.

Σχεδόν κανείς από τους βασικούς χαρακτήρες δεν κάνει αυτό που θα βάζαμε το χέρι μας στο στόμα του Ντρόγκον ότι θα έκανε. Όλοι τους ολισθαίνουν της «εργοστασιακής ρύθμισης», αλλά όχι ως δράση. Το κάνουν ως αντίδραση της παρεκκλίνουσας πορείας ενός/μιας εκ των βασικών χαρακτήρων.

Επειδή είναι δύσκολο να γράψουμε κάτι παραπάνω δίχως να γίνει κάποιο spoiler, απλώς δείτε όσο πιο σύντομα μπορείτε το επεισόδιο. Κι αυτό γιατί το internet ετοιμάζεται να σκάσει απ΄όλα αυτά που συγκρατούνται σχετικά με τα γεγονότα του προτελευταίου επεισοδίου. Το μόνο βέβαιο είναι πως η Εμίλια Κλαρκ είχε δίκιο βουνό και δεν έκανε ένα ψεύτικο teasing.

0 comentários:

Δημοσίευση σχολίου