Δευτέρα 14 Αυγούστου 2017

Η καριέρα των ηθοποιών του Game of Thrones , μακριά από το Γουέστερος

Ένα μεγάλο μέρος της επιτυχίας του «Game of Thrones» οφείλεται στο καστ του, που έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο τα τελευταία επτά χρόνια. Δίπλα στους καταξιωμένους ηθοποιούς αναδείχθηκαν πολλοί νέοι και άπειροι, οι εξελίχθηκαν πολύ ερμηνευτικά και πλέον μπορούν να έχουν μια αξιοζήλευτη καριέρα και εκτός του Γουέστερος.



Η Εμίλια Κλαρκ, που υποδύεται τη Βασίλισσα των Δράκων Ντενέρις Ταργκάριεν, αυτές τις ημέρες ζει στον κόσμο του «Star Wars», καθώς υποδύεται τον βασικό γυναικείο ρόλο στη spin-off ταινία με ήρωα τον Χαν Σόλο. Περισσότερα δεν γνωρίζουμε, ούτε καν τον τελικό τίτλο της ταινίας, και η ίδια φοβάται να πει οτιδήποτε για το ρόλο της – και στο «Game of Thrones» υπάρχει μυστικότητα, αλλά στο «Star Wars» έχουν περάσει σε άλλο επίπεδο. Στην παραπάνω φωτογραφία από την έναρξη των γυρισμάτων, τη βλέπουμε χαμογελαστή στο κέντρο, δίπλα στον Όλντεν Έρενραϊχ (με το δερμάτινο μπουφάν) που υποδύεται τον Χαν Σόλο.
Μία ακόμη ταινία της που θα προβληθεί την ερχόμενη σεζόν είναι το θρίλερ «Above Suspicion» του Φίλιπ Νόις, όπου η Κλαρκ υποδύεται μια φτωχή γυναίκα που ερωτεύεται έναν πράκτορα του FBI και γίνεται πληροφοριοδότης του, αλλά το τέλος δεν είναι ευτυχές. Πρόκειται για αληθινή ιστορία, βασισμένη στο βιβλίο του αρθρογράφου των New York Times Τζο Σάρκι. Ενώ μετά το «Star Wars», θα γυρίσει την κινηματογραφική μεταφορά της web series του 2012 «The Beauty Inside», με ήρωα έναν άνδρα που ξυπνάει κάθε μέρα μέσα σε διαφορετικό σώμα. Ο άνδρας αυτός ερωτεύεται την Κλαρκ – λογικό – και εκεί αρχίζουν οι περιπλοκές. Το αναμένουμε με ενδιαφέρον.

Η Σόφι Τέρνερ, που υποδύεται τη Σάνσα Σταρκ, φρόντισε ήδη να «μπλέξει» με υπερήρωες, κάτι που θα την κρατήσει απασχολημένη – και καλά πληρωμένη – για τα επόμενα χρόνια. Υποδύθηκε την Τζιν Γκρέι στους τελευταίους «X-Men» (φωτογραφία), ρόλο που θα επαναλάβει και στην επόμενη ταινία της σειράς, στην οποία θα είναι και ο κεντρικός χαρακτήρας. Στο «X-Men: Dark Phoenix» που θα προβληθεί το 2018 η Τζιν Γκρέι γίνεται κακιά, μια ιστορία που έχουμε ξαναδεί στο – όχι ιδιαίτερα επιτυχημένο – «X-Men: The Last Stand» του 2006, με τη Φάμκε Γιάνσεν στο συγκεκριμένο ρόλο.
Στο δράμα «Huntsville» αναμένεται να σκανδαλίσει ως μαθήτρια λυκείου που ερωτεύεται έναν μοναχικό άνδρα (Ντίλαν ΜακΝτέρμοτ) σε μια ήσυχη πόλη της Φλόριντα. Ενώ στη ρομαντική κομεντί «Time Freak» θα τη δούμε να χωρίζει τον επιστήμονα φίλο της, ο οποίος θα κατασκευάσει χρονομηχανή για να ταξιδέψει πίσω στο χρόνο και να διορθώσει τα λάθη του.
Τέλος, η Σόφι Τέρνερ έχει δεσμευθεί για τα γυρίσματα της σπονδυλωτής ταινίας «Βερολίνο, σε αγαπώ», που θα αποτελείται από δέκα ρομαντικές ιστορίες με φόντο τη γερμανική πρωτεύουσα.

Ο Κιτ Χάρινγκτον (Τζον Σνόου) έχοντας ήδη δοκιμάσει περιπέτειες σύγχρονες και ιστορικές («MI:5», «Πομπηία») θα εμφανιστεί σε κάτι εντελώς διαφορετικό. Το πολυαναμενόμενο στους σινεφίλ κύκλους «The Life and Death of John F. Donovan» είναι το αγγλόφωνο ντεμπούτο του Γαλλο-Καναδού σκηνοθέτη Ξαβιέ Ντολάν («Mommy», «Ακριβώς το τέλος του κόσμου»). Στο πλευρό των Σούζαν Σαράντον, Νάταλι Πόρτμαν, Τζέσικα Τσαστέιν και Κάθι Μπέιτς θα υποδυθεί έναν τηλεοπτικό αστέρα που έχει πεθάνει, και δέκα χρόνια μετά μαθαίνουμε για εκείνον μέσα από την αλληλογραφία που διατηρούσε με νεαρό ηθοποιό. Βλέποντας την παραπάνω φωτογραφία από την ταινία, καταλαβαίνουμε ότι δεν θα είναι ο Τζον Σνόου που ξέρουμε.
Αυτόν τον καιρό γυρίζει για λογαριασμό του BBC τη μίνι σειρά «Gunpowder», που εξιστορεί τη Συνομωσία της Πυρίτιδας στις 5 Νοεμβρίου του 1605, όταν ομάδα καθολικών επιχείρησε να ανατινάξει το Βρετανικό Κοινοβούλιο και να δολοφονήσει τον Βασιλιά Ιάκωβο Α΄. Ίσως σας είναι γνωστό το όνομα Γκάι Φοκς (η μάσκα του «V For Vendetta» και των Anonymous) και το στιχάκι «Remember, remember, the fifth of November»…

Η Γκουέντολιν Κρίστι, που υποδύεται την Μπριέν του Ταρθ, πρόλαβε να καπαρώσει μια θέση στο σύμπαν του «Star Wars» πριν από την Εμίλια Κλαρκ. Τον Δεκέμβρη θα τη δούμε ξανά κάτω από τη στολή της Captain Phasma στο «Star Wars Επεισόδιο VIII: Οι Τελευταίοι Τζεντάι», ενώ μέσα στη χρονιά θα προβληθεί ο δεύτερος κύκλος της τηλεοπτικής σειράς «Top of the Lake» που σκηνοθετεί η Τζέιν Κάμπιον. Στην αστυνομική σειρά η Κρίστι θα συνεργαστεί με τη ντετέκτιβ που υποδύεται η Ελίζαμπεθ Μος του «Mad Men» (μαζί στην παραπάνω φωτογραφία) για τη διαλεύκανση μιας ακόμη δολοφονίας.
Τέλος, στο θρίλερ επιστημονικής φαντασίας «The Darkest Minds», μια αρρώστια έχει σκοτώσει το 98% των παιδιών στις ΗΠΑ, και το 2% που επέζησε έχει αποκτήσει υπερδυνάμεις. Το κράτος προσπαθεί να περιορίσει τα χαρισματικά αυτά παιδιά σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, και η Κρίστι είναι στην πλευρά των «κακών» υποδυόμενη μια κυνηγό επικηρυγμένων.


Ο Πίτερ Ντίνκλατζ (Τύριον Λάνιστερ) είναι ο πιο καταξιωμένος ηθοποιός σε αυτή τη λίστα, και η επόμενη ταινία του είναι ένα πρότζεκτ που ο ίδιος κυνηγάει εδώ και χρόνια: η ιστορία του ηθοποιού Ερβέ Βιλεσέζ, που αυτοκτόνησε το 1993 σε ηλικία 50 ετών. Ο Βιλεσέζ ήταν γνωστός από το ρόλο του νάνου Τατού στην τηλεοπτική σειρά «Το Νησί της Φαντασίας», αλλά και του Νικ Νακ στην ταινία Τζέιμς Μποντ «Ο Άνθρωπος με το Χρυσό Πιστόλι». Η τηλεταινία «My Dinner with Herve» άρχισε γυρίσματα τον Ιούνιο και επικεντρώνεται στα τελευταία χρόνια της ζωής του Βιλεσέζ, και στη φιλία που είχε αναπτύξει με έναν δημοσιογράφο τον οποίο υποδύεται ο Τζέιμι Ντόρναν του «Πενήντα Αποχρώσεις του Γκρι» (στην παραπάνω φωτογραφία, μαζί με τον Ντίνκλατζ).
Φυσικά ένας τόσο αγαπητός στους geeks (του «Game of Thrones» και όχι μόνο) ηθοποιός δεν θα μπορούσε να μείνει έξω από το χορό των ταινιών με υπερήρωες. Έχοντας ήδη εμφανιστεί σε μία ταινία «X-Men», θα τον δούμε στα δύο επόμενα «Avengers», σε ρόλο που δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί. Ακούγεται πάντως ότι θα υποδυθεί τον Pip the Troll, και ότι στο «Avengers: Infinity War» που θα κάνει πρεμιέρα τον Μάιο του 2018 θα εμφανιστεί μόνο σε μία εμβόλιμη στους τίτλους τέλους σκηνή· στο σίκουελ θα έχει μεγαλύτερο ρόλο.

0 comentários:

Δημοσίευση σχολίου