Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Λίγα λόγια για τους White Walkers του Game of Thrones

Πολλά προβλήματα έχουν αρχίσει και προκαλούν αυτοί οι White Walkers στον κόσμο του Game of Thrones. Έπρεπε να φτάσουμε στη 5η σεζόν για να θυμηθούμε πως υπάρχουν και πως, τελικά, ο χειμώνας είναι πιο κοντά απ΄ ότι περιμέναμε. Και ο χειμώνας αυτός είναι βαρύς και αθάνατος.

Ένας στρατός από ζόμπι κατεβαίνει σιγά-σιγά προς τα ενδότερα του Westeros, με τους Άγριους να υποχωρούν και τον John Snow να προσπαθεί να βρει μια λύση. Ποιοι είναι όμως αυτοί οι αθάνατοι τύποι; Τι θέλουν; Γιατί είναι τόσο άσπροι με μάτι καταγάλανο; Και το σημαντικότερο: πώς μπορούν να νικηθούν;

Πρήζουν τον κόσμο εδώ και χιλιάδες χρόνια



Από τις πιο βόρειες περιοχές του Westeros όπου ο χειμώνας δεν τελειώνει ποτέ. Οι White Walkers έκαναν την εμφάνιση τους 8.000 χρόνια πριν τον πόλεμο του Robert Baratheon, όπου μια ωραία νύχτα αποφάσισαν να κατεβούν προς τα νότια σφάζοντας οποιονδήποτε στο πέρασμά τους. Οι κάτοικοι του Westeros, κατάφεραν να τους απωθήσουν μετά την νίκη τους στη Μάχη της Αυγής. Έκτοτε, η ύπαρξη τους θεωρείται μύθος. Ή και όχι.

Είναι οι medieval πρωταγωνιστές του Walking Dead



Οι White Walkers θα σε κάνουν να σιχαθείς τους γαλανομάτηδες. Είναι πολλοί, είναι τρομαχτικοί, είναι αθάνατοι. Ακόμη και όταν νομίζεις πως τους έχεις ξεφορτωθεί, υπάρχει πάντα ένας ζόρικος αρχηγός τριγύρω τους, που θα τους φέρει πίσω στη ζωή. Μετά πως να μην θεωρήσεις το Τείχος δυσμενή μετάθεση;

Δεν είναι και τόσο αθάνατοι όσο νομίζεις


Ακόμη και οι White Walkers έχουν τις αδυναμίες τους. Μέχρι τώρα, τρία είναι τα πράγματα που μπορούν να στείλουν -μόνιμα- έναν White Walker στον άλλο κόσμο: το ατσάλι από τη Βαλύρια, τη δρακοφωτιά και τα μαχαίρια από οψιανό (γνωστό ως dragon glass). Το τελευταίο, μπορεί να είναι εξαιρετικά δυσεύρετο στο Τείχος, αλλά σύμφωνα με τον Stannis Baratheon, το Dragonstone είναι γεμάτο από οψιανό έτοιμο προς σφυρηλάτηση. Το θέμα είναι πως δεν υπάρχει χρόνος.

Έχουν και δικό τους βασιλιά



Αγαπούλες σας έλειψα;
Την πρώτη φορά που τον αντικρίσαμε τον Night's King, μας θύμισε μια «παγωμένη» έκδοση του Darth Maul από το Star Wars. Από τη μυθολογία του Martin μαθαίνουμε το ακόλουθο. Ο Night's King, υπήρξε ένας ατρόμητος πολεμιστής που υπηρέτησε ως 13ος διοικητής της Νυχτερινής Φρουράς. Και ο θρύλος συνεχίζει: «Ερωτεύτηκε μια γυναίκα με δέρμα άσπρο σαν το φεγγάρι και μάτια μπλε σαν τ' αστέρια. Την κυνήγησε και την αγάπησε, παρά το γεγονός πως το δέρμα της ήταν κρύο σαν τον πάγο και όταν έμεινε έγκυος, της έδωσε και την ψυχή του». Ο τότε διοικητής πήρε μαζί την παγωμένη αγαπημένη του στο Nightfort, ένα από τα κάστρα του τείχους και αφού αυτοανακηρύχθηκε βασιλιάς, το κυβέρνησε σαν να είναι δικό του για 13 χρόνια. Μετά την ήττα του από δύο βαρβάτους τύπους [σ.σ.: ο Bran (όχι των Stark), που ήταν βασιλιάς στο Βορρά, συμμάχησε με τον Joramund, τον βασιλιά Πέρα από το Τείχος], ο Night's King διαγράφηκε από τα κιτάπια της Νυχτερινής Φρουράς. Φαίνεται όμως πως επέστρεψε. Και έφερε για παρέα τους νεκροζωντανούς φίλους της γυναίκας του.

Οτιδήποτε κυκλοφορεί σε «παιδική έκδοση» είναι τρομαχτικό



Παιδιά να σου πετύχουν...
Είναι τόσο τρομαχτικά, που κάνουν τον Toshio από το Ju-On να φαίνεται αγγελούδι.

Έχουν μέχρι και δική τους γλώσσα



Όχι πως θα έκανες ποτέ κουβέντα με έναν White Walker, αλλά προς ενημέρωση σου, έχουν και εκείνοι δική τους γλώσσα. Ονομάζεται Skroth και στ' αυτιά του απλού ζωντανού κοσμάκη, είναι σαν να ακούς κομμάτια πάγου να γίνονται θρύψαλα. Αν δεν έχεις ήδη λιποθυμήσει από τον φόβο σου.

Έχουν και δικό τους θεό



Γενικότερα, αν έχουμε καταλάβει κάτι από τοWesteros, είναι πως όλοι έχουν τον δικό τους θεό. Στην περίπτωση όμως των White Walkers, τα πράγματα περιπλέκονται κάπως. Το όνομα του θεού τους δεν γίνεται ποτέ γνωστό, με αποτέλεσμα όσοι αναφέρονται σε αυτόν να τον αποκαλούν απλά The Great Other (ο Μεγάλος «Άλλος»). Ο εν λόγω θεός, είναι ο κύριος αντίπαλος του R'hllor, του Άρχοντα του Φωτός που πιστεύει το σκυλολόι του Stannis.

Τι θέλουν τέλος πάντων αυτοί οι τύποι;



Από τη στιγμή που κανείς εκεί στο Westeros δεν μιλάει Skroth, είναι λίγο δύσκολο να γνωρίζουμε. Πάντως σύμφωνα με τις μέχρι τώρα όχι και τόσο αγνές κινήσεις τους, δείχνουν να θέλουν να κατακτήσουν τον κόσμο, πνίγοντας τον στη παγωμάρα και στο σκοτάδι.Άουτς.


Οπότε ας επαληθεύσουμε: έχουμε μια στρατιά νεκροζωντανών που σκοτώνεται με πολύ δύσκολο τρόπο, που όποιος άνθρωπος βρεθεί στο δρόμο της γίνεται δικός της και που φέρνουν μαζί τους χειμώνα, σκοτάδι και τρομαχτικά παιδάκια που δαγκώνουν λαρύγγια. Και ενώ στα Βόρεια γίνεται της Αποκάλυψης, τα μόγγολα στα Νότια μαζί με την ξανθιά στη Mereen, τσακώνονται για το ποιος θα πρωτοκάτσει στο θρόνο. Ρε πάτε καλά εκεί κάτω; Έχει παγώσει ο πισινός μας.

Ζόρικα τα πράγματα χωριανοί...

0 comentários:

Δημοσίευση σχολίου