Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

Ξέρεις ποιά είναι τα Νησιά των Προβάτων και τί ελληνικό στοιχείο έχουν ?

Ένας κρυμμένος επίγειος παράδεισος βόρεια της Ευρώπης. Καταμεσής της θάλασσας, βορειοδυτικά της Σκωτίας, μεταξύ της Νορβηγίας και της Ισλανδίας ,
 είναι ένα φυσικό σκηνικό που θα σας γεμίσει με υπέροχες εικόνες κι εμπειρίες.

Δεκαοκτώ αυτόνομα νησιά δημιουργούν αυτό το μοναδικό αρχιπέλαγος εξαιρετικού φυσικού κάλλους που αποτελεί αναμφισβήτητα έναν αγαπημένο προορισμό για Ευρωπαίους και μη. Μακριά από τις σύγχρονες, θορυβώδεις μεγαλουπόλεις, στην καρδιά της φύσης, του ωκεανού και των απόκρυμνων, άδενδρων βράχων τα Νησιά Φερόε συνθέτουν ένα παραμυθένιο τοπίο. Σπίτια με χρωματιστά παράθυρα και στέγες με γρασίδι, μεσαιωνικές εκκλησίες και παμπάλαιες φάρμες, πολύχρωμες αγροικίες και ξύλινες σκούνες, ακτές που μοιάζουν άθικτες από το ανθρώπινο χέρι είναι μερικά μόνο από τα κύρια χαρακτηριστικά τους.







Στο δυτικότερο άκρο της νησιωτικής ομάδας βρίσκεται ένα νησί με ένα πολύ ιδιαίτερο και ελληνικό όνομα, ονομάζεται Μυκήνες!
Αν και η λέξη Mykines, δεν έχει κάποια σημασία στην τοπική διάλεκτο, ωστόσο δεν είναι ξεκάθαρη η προέλευση του ονόματος.
Από τα 18 νησιά του συμπλέγματος, οι Μυκήνες είναι το πιο απομονωμένο και όμορφο. Αποτελεί τον απόλυτο προορισμό για όλους τους κατοίκους των Φερόε που ψάχνουν να βρουν ακόμα περισσότερη... απομόνωση και ηρεμία.

1 comentários:

  1. Πανεμορφες φωτογραφίες με βουνά, πρασινάδα και νερά.Δεν νομίζω, όμως ότι θα έχει το μεσογειακό κλίμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή